De Lichtkogel zoekt een stagiair!
Hallo! Ben jij dat? De redactie van de Lichtkogel is op zoek naar een stagiair communicatie. Als stagiair word je deel van de redactie van de Lichtkogel. Je levert een bijdrage aan het platform dat bestaat uit een trenddossier, een website en bijeenkomsten.
Wat zijn de concrete werkzaamheden/taken van de stagiair?
Ben jij geïnteresseerd in trends en de toekomst van onze leefomgeving? Word jij de nieuwe stagiair van de Lichtkogel? Dan ga je dit doen:
- Schrijven van nieuwsberichten over trends en activiteiten van de Lichtkogel
- Maken van nieuwsberichten met tekst en beeld voor sociale media
- Verzamelen van informatie over trends en de toekomst
- Volgen van nieuws over activiteiten van partners en andere organisaties
- Voorbereiden van besprekingen en bijeenkomsten
Goed om te weten
De Lichtkogel is het platform voor de dialoog over trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op de toekomst van onze fysieke leefomgeving. Dit platform maakt deel uit van het programma Strategische Verkenningen van Rijkswaterstaat.
Wat gaat de stagiair bijvoorbeeld onderzoeken? En op welke manier precies?
Onderwerpen die de redactie onder de aandacht heeft gebracht en brengt zijn Rechten van de natuur, Fietslandschap van de toekomst en Hitte. Voor deze en nieuwe verkenningen doe je online onderzoek naar trends en ontwikkelingen die zich voordoen in de fysieke leefomgeving.
Met wie werkt de stagiair samen? En van wie krijgt de stagiair begeleiding?
Je werkt samen met en krijgt begeleiding van de projectleider van de Lichtkogel. En ook van een medewerker communicatie van het organisatieonderdeel Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL) van Rijkswaterstaat.
Wat levert het werk van de stagiair uiteindelijk op? Wat gebeurt er met zijn/haar output?
Geen werk dat in een la belandt! Je levert direct of indirect een bijdrage aan de communicatie van de Lichtkogel voor het trenddossier, de website en de bijeenkomsten. En ook aan communicatie voor externe en interne (sociale) media. Daarnaast lever je een bijdrage aan de voorbereiding en organisatie van de publicatie en presentatie van onze verkenningen.
Waarom is deze stage zo interessant voor de kandidaat?
Deze stage is interessant voor jou omdat je onderzoek gaat doen naar een of een aantal trends en naar het werkveld op die gebieden. Je levert een bijdrage aan het platform voor het gesprek dat professionals voeren. Zo werk je mee aan de toekomst van onze leefomgeving.
- Je krijgt de gelegenheid om kennis over trends te verwerven en verdiepen
- Je krijgt de ruimte om een bijdrage te leveren aan communicatie en organisatie voor dit platform
- Je doet ervaring op met het werken als een toekomstverkenner bij Rijkswaterstaat
- Je krijgt de gelegenheid om een netwerk op te bouwen
Welke opleidingsrichtingen hebben de voorkeur?
Volg je een opleiding (HBO of WO) op het gebied van communicatie? Dat is een goede binnenkomer. Deze stage is helemaal interessant voor je als je een opleiding volgt waar onderzoek naar trends en de toekomst of ontwerp van de fysieke leefomgeving een belangrijk deel van uitmaakt.
Welke ervaring of kennis moet de stagiair hebben?
Ben jij goed op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt? Ben je geïnteresseerd in trends en ontwikkelingen in onze leefomgeving? Ben je nieuwsgierig naar wat de toekomst ons gaat brengen? Word je blij van woorden als strategie en innovatie? Wil je meedenken over de inrichting van ons land? Dan willen we graag kennis met je maken.
Welke soft skills/competenties zijn van belang?
Allereerst verwachten we dat je mondelinge en schriftelijke vaardigheden goed zijn. We horen graag dat je nieuwsgierig, creatief en ondernemend bent. Talent voor organiseren is een voorwaarde. En natuurlijk vind je het leuk om samen te werken met collega’s, partners en vakgenoten.
Hallo! Leuk om te lezen?
Past dit je als een handschoen? Dan kijkt de redactie van de Lichtkogel vol verwachting uit naar je reactie.
Reageren?
Kijk voor meer informatie op deze website. Ben je geïnteresseerd in een stage bij de Lichtkogel? Stuur je motivatiebrief en CV naar lichtkogel@rws.nl. Neem met vragen via dit e-mailadres contact op met projectleider Hilde Roothart.