Nieuws

De Lichtkogel online!

De Lichtkogel bestaat nu ook online! In zes jaar tijd zijn er zeventien edities uitgebracht en bijbehorende evenementen georganiseerd, waaruit allerlei nieuwe connecties en soms zelfs nieuwe projecten zijn ontstaan. Reden genoeg om de Lichtkogel ook een digitaal bestaan te geven.

Een terugblik op de Zeewier Experience

Op donderdag 11 maart 2021 presenteerde de Lichtkogel een online interactieve Experience met prominente nationale en internationale sprekers. Samen met 250 deelnemers van over de hele wereld verkenden we de vraag: hoe kan zeewier bijdragen aan een duurzame toekomst? Wat is daarvoor nodig?

De nieuwe Lichtkogel ligt op de mat!

De nieuwe Lichtkogel is uitgekomen met als thema: De toekomst van het internet. Lees hier de digitale uitgave. Wil je liever een gedrukt exemplaar? Neem dan gerust contact met ons op.

Volgende editie

Hoewel de nieuwe editie van de Lichtkogel de deur net uit is, zijn we al weer druk bezig met de volgende editie. Deze zal gaan over de rechten van de natuur. Lees meer over dit thema in het artikel De natuur als rechtspersoon.

Uitnodiging Digitale Platformen rondom Rijkswaterstaat: kansen en keuzes

Knipsel

Iedereen kent platformdiensten als Airbnb en Thuisbezorgd. De ‘platform-economie’ kan markten flink veranderen. Ook rond Rijkswaterstaat ontwikkelen zich steeds meer platformen. Ze koppelen vraag en aanbod van verkeersdata, vrachtdata, arbeidskracht, kenmerken van de leefomgeving, etc. en ontwikkelen hiermee verschillende diensten en producten voor gebruikers. Welke digitale platformen zijn in de afgelopen tien jaar ontstaan in de verschillende domeinen waarin ook Rijkswaterstaat actief is? Wat zijn de doelen van die platformen, en hoe veranderen hierdoor de ketens van samenwerking?

Sessie 1: Digitale Platformen rondom Rijkswaterstaat: kansen en keuzes

Sessie 1: Digitale Platformen rondom Rijkswaterstaat: kansen en keuzes

Uitnodiging

Sprekers:
Roeland Allewijn (Chief Data Officer van Rijkswaterstaat)
Bram Klievink (Hoogleraar Bestuurskunde en Digitalisering)
Dennis Orsel (Adviseur Strategische Verkenningen Rijkswaterstaat)

Wanneer?
29 maart, 14:30 – 16:00 (vanaf 14:00 entree)

Waar?
Congrescentrum ‘In de Driehoek’
Willemsplantsoen 1C, Utrecht
(op loopafstand van Utrecht CS)
Aanmelden

Deelname is kosteloos, maar aanmelden is noodzakelijk.
Dat kan via dennis.orsel@rws.nl (er is beperkt plaats).