Sessie 3: Co-creatie via platformen

Co-creatie door middel van platformen: het lijkt zo’n logische stap. Er zijn zoveel organisaties bezig in het ruimtelijk domein, met zulke complexe opgaven! Waarom zouden we dan ieder voor zich onze data beheren en ieder voor zich ruimtelijke modellen maken?

Toch… het is ook spannend. Geven we onze kennis niet ‘gratis’ weg? Leveren de andere partijen data die even betrouwbaar zijn? Wie is er verantwoordelijk voor onjuiste uitkomsten? Tijdens deze sessie behandelen we de grote kansen van co-creatie, de praktische problemen die we tegenkomen – en hoe die opgelost kunnen worden.

Experts in gesprek

Experts gaan met elkaar en met het publiek in gesprek over verschillende initiatieven om via digitale platformen samen te werken en nieuwe diensten te ontwikkelen:

  • Jan Bruijn: is adviseur en projectmanager bij Geonovum. Hij is betrokken bij het investeringsvoorstel voor de Nationale Digitale Tweeling Infrastructuur voor de Fysieke Leefomgeving.
  • Joost Icke: werkt als afdelingshoofd bij Deltares Sofware Centre. Deltares heeft een nieuw accent in hun strategische agenda om te versnellen op data- en IT-ontwikkeling door middel van co-creatie onder het motto Dare to share.
  • Hans Berends: is hoogleraar Innovatie en Organisatie bij het KIN Centre for Digital Innovation en de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op de organisatie van digitale innovaties, platformen, ecosystemen en andere opkomende vormen van samenwerking.
  • Mark Bruinsma (onder voorbehoud): is adviseur bij de afdeling Modellen en Applicaties van WVL (Rijkswaterstaat). Hij is nauw betrokken bij het opzetten van het platform Watercloud.

Deze sessie is de derde in een reeks van vijf over de opkomst van digitale platformen en de rol en positie van de overheid. Deze reeks wordt georganiseerd door het Programma Strategische Verkenningen in samenwerking met de Chief Data Officer van Rijkswaterstaat. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor iedereen; we willen graag mensen in gesprek brengen met diverse ervaringen en verschillende perspectieven op digitale platformen.

Wanneer? 27 juni, 14:00 – 16:30 uur (entree vanaf 13:30 uur)

Waar? Congrescentrum ‘In de Driehoek’, Willemsplantsoen 1C, Utrecht (op loopafstand van Utrecht CS

Aanmelden

Deelname is kosteloos, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via dennis.orsel@rws.nl (er is beperkt plaats).