Nieuwsbrief mei 2023

Lichtkogel _logo_hitte

In de zomer van 2022 liep de temperatuur op tot bijna 40 graden. In deze nieuwsbrief: Nieuw trenddossier van de Lichtkogel over hitte. Kom naar de Lichtkogel Experience. Maak kennis met de redactieraad. En verder: Kijk met ons terug en vooruit naar de toekomst van de fysieke leefomgeving en Rijkswaterstaat.

Nieuwe editie van de Lichtkogel over hitte

Nieuw trenddossier over hitte

Het nieuwe trenddossier van de Lichtkogel heeft als onderwerp hitte. In de zomer hebben we vaker te maken met hoge temperaturen. Dat kan schadelijk zijn voor mensen, flora en fauna, onze leefomgeving en infrastructuur. In deze editie verkennen we dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. En we gaan op zoek naar oplossingen.

Kom naar de Lichtkogel Experience

KAS Woerden presentatieruimte

Kom je ervaren wat het betekent als Nederland heet wordt? Wil je weten hoe kwetsbaar wij zijn als de temperatuur oploopt? Kom je meedenken over probleemoplossers voor hitte? En wil je weten hoe we voor koelte kunnen zorgen? Ga met ons in gesprek over trends en de toekomst van hitte. Meld je aan voor de Lichtkogel Experience die plaatsvindt op dinsdag 13 juni in KAS Woerden.

Maak kennis met de redactieraad

Wennen aan de hitte

Dit trenddossier is gemaakt in samenwerking met een redactieraad. Deze experts op het gebied van hitte zijn werkzaam bij het KNMI, RIVM, ProRail, Stichting Climate Adaptation Services, Wageningen University & Research, TU Delft en Rijkswaterstaat. De leden van de redactieraad vertegenwoordigen verschillende invalshoeken. Een aantal leden werkt ook mee aan de Lichtkogel Experience.

Rijkswaterstaat bestaat 225 jaar

Rijkswaterstaat 225 jaar

Het werk van Rijkswaterstaat begon in 1798 met het vinden van oplossingen tegen de rivieroverstromingen. Dat werk is nooit klaar. Uitdagingen als klimaatverandering, mobiliteits- en milieuvraagstukken vragen om nieuwe oplossingen. We moeten ons rijkswegennet en ons vaarwegennet klaar maken voor de toekomst. Daarom gebruikt Rijkswaterstaat dit jubileumjaar niet alleen om terug te kijken, maar vooral om vooruit te kijken.

Stuur deze nieuwsbrief door naar een collega

De trenddossiers van de Lichtkogel en de Lichtkogel Experience worden georganiseerd voor professionals die werken aan de toekomst van onze fysieke leefomgeving. De trenddossiers van de Lichtkogel zijn vast ook interessant voor je collega’s of samenwerkingspartners. Ga met ons en elkaar in gesprek en stuur dit bericht door!