Over ons

Meedenken?

Neem contact op met de redactie. Schrijf je in voor de nieuwsbrief. En neem een abonnement op de Lichtkogel (drukwerk). Sluit je aan bij de groep Lichtkogel op LinkedIn.

Wat is de Lichtkogel?

De Lichtkogel is het platform voor de dialoog met partners over nieuwe trends en ontwikkelingen in onze omgeving en de gevolgen ervan voor onze organisaties. De Lichtkogel maakt deel uit van het programma Strategische Verkenningen van Rijkswaterstaat.

Het platform bestaat uit een trenddossier, deze website en een bijeenkomst, de Lichtkogel Experience. Het trenddossier verschijnt 2 keer per jaar. Elke editie gaat over een actueel thema dat van verschillende kanten wordt belicht.

Bij iedere uitgave organiseert de redactie een Lichtkogel Experience. Een actieve sessie in een inspirerende omgeving voor iedereen die meer wil zien en horen over het onderwerp, in gesprek wil gaan en nieuwe contacten wil leggen.

Strategische Verkenningen

Het programma Strategische verkenningen is permanent alert op trends en ontwikkelingen en op de mogelijke impact voor Rijkswaterstaat.

StrategischeVerkenningen

Wat is het doel van de Lichtkogel?

Het doel van de Lichtkogel is een het bieden van een platform voor de dialoog. In de trenddossiers van de Lichtkogel worden trends en ontwikkelingen beschreven die Rijkswaterstaat en andere partijen kunnen raken. Trendonderzoek is voor de Lichtkogel een bron van inspiratie, brengt nieuwe inzichten met zich mee en maakt mogelijke gevolgen van ontwikkelingen inzichtelijk voor onze organisatie en partners.

De redactie van de Lichtkogel stelt voor iedere editie een redactieraad samen. Deze raad bestaat uit een aantal professionals die met elkaar in gesprek gaan om de invloed van trends op onze leefomgeving en ons werk te bespreken. Zij zijn werkzaam bij verschillende organisaties en bieden een breed perspectief op ontwikkelingen.

De Lichtkogel levert een bijdrage aan het toekomstbestendig maken van organisaties. De redactie brengt daartoe betrokken partijen bij elkaar om met elkaar in gesprek te gaan over actuele en urgente onderwerpen.

Lichtkogel Experience

Jubileumlogo

Wat biedt de Lichtkogel jou?

De Lichtkogel richt zich op professionals die werken aan de toekomst van onze fysieke leefomgeving. In ieder trenddossier wordt de verdieping gezocht met inhoudelijk sterke artikelen over trends en ontwikkelingen, interviews, essays, reportages en praktijkvoorbeelden. De trenddossiers bieden inspiratie en nieuwe inzichten die je kunt gebruiken in je dagelijkse werk.

Je kunt online op de hoogte blijven van nieuws en trends via de website of door je aan te melden voor de nieuwsbrief. Daarnaast kan het trenddossier ook in een handig klein formaat bij jou worden bezorgd. Makkelijk mee te nemen om onderweg, op je werk of thuis te lezen.

Tijdens de Lichtkogel Experience worden thema’s die aan bod komen in de trenddossiers verder uitgediept. De bijeenkomsten zijn actieve sessies in een inspirerende omgeving voor iedereen die meer wil zien en horen over trends en de gevolgen ervan voor onze organisaties. Ontmoet hier andere professionals en geïnteresseerden en ga het gesprek aan!

Wil jij ook een bijdrage leveren aan het toekomstbestendig maken en houden van onze fysieke leefomgeving en organisaties? Blijf dan op de hoogte van de trends die wij onderzoeken en denk en praat met ons mee!