Lichtkogel Experience

Ga met ons op onderzoek uit naar trends en ontwikkelingen die op ons en onze organisaties afkomen. En ontmoet andere experts en geïnteresseerden bij de Lichtkogel Experience!

Kwam je op donderdag 13 juni naar de Lichtkogel Experience over de materialentransitie in de Metaal Kathedraal in Utrecht?

De materialentransitie? Die moet je doen!

Netwerkborrel

Het pand is groot, oud en doet zijn naam eer aan: Metaal Kathedraal. Eens was het gebouw een katholieke kerk, daarna een metaalfabriek. En nu een ecologisch en cultureel centrum voor een regeneratieve toekomst. Tijdens de Lichtkogel Experience over de materialentransitie ontmoeten 50 professionals elkaar op deze inspirerende plek. Wat is dat eigenlijk de materialentransitie? Waarom is deze zo belangrijk? En hoe doe je dat?

Voor wie? Professionals die werken aan de toekomst van onze fysieke leefomgeving Wanneer? Donderdag 13 juni 2024 13:00 - 17:30 u Waar? Metaal Kathedraal in Utrecht

• Waarom is de materialentransitie nodig? • Hoe kunnen we bouwen binnen planetaire grenzen? • Hoe kunnen we inzetten op strategieën om de CO2-uitstoot in de bouwsector te verminderen? • Wat kunnen we daarbij leren van andere sectoren?

Ga met professionals in gesprek over strategieën voor een circulaire toekomst. Denk mee over de kansen voor de materialentransitie in de bouwketen. Doe mee en ervaar de mogelijkheden om circulaire doelen voor de toepassing van bouwmaterialen te realiseren.

Bouwen binnen planetaire grenzen

Deze middag zijn we met elkaar in gesprek gegaan over de materialentransitie die nodig is om binnen planetaire grenzen te blijven. De presentaties en workshops over nieuwe strategieën voor de ontwikkeling en het gebruik van materialen leveren veel inzichten en ideeën op over de transitie naar een klimaatneutraal systeem!

Royal HadskoningDHV

Terugblik eerdere Experiences

lichtkogel-experience-publieke waarde-intro

Lichtkogel Experience Publieke waarde

Een week voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer kwamen zo’n zeventig professionals samen voor de Lichtkogel Experience over publieke waarde. Hoe kunnen wij als professionals die werken aan de toekomst van onze leefomgeving bijdragen aan publieke waarde? Dat vraagt om een andere manier van werken: de bedoeling centraal zetten, in de maatschappij stappen, contact leggen met de samenleving, beleid en uitvoering bij elkaar brengen.

Lichtkogel Experience Hitte inleiding

Lichtkogel Experience Hitte

De Lichtkogel Experience over hitte vindt plaats kort nadat de temperaturen in ons land hoog zijn opgelopen. Om het thema kracht bij te zetten, schijnt de zon ook op deze dag waarop de koelte ver te zoeken is fel. Met 28 graden Celsius in de buitenlucht is het in KAS Woerden ondanks de zonneschermen flink warm. Gemotiveerd door de warmte verkennen vijftig professionals de gevolgen van en mogelijke oplossingen voor hitte in onze leefomgeving.

LKX_Fietslandschap_intro

Lichtkogel Experience Fietslandschap van de toekomst

Voor velen van ons is de Nederlandse fietscultuur enorm gewoon. En vaak beseffen wij niet hoe bijzonder wij eigenlijk zijn in de dagelijkse ‘fietsgang’ van zaken. Maar hebben we door die koppositie nu last van de wet van de remmende voorsprong? Tijdens de Lichtkogel Experience die plaatsvindt op 29 november 2022 in Move Amsterdam kijken we met een andere blik naar onze fietsinfrastructuur en die van andere landen.

De toekomst van het ...

kwantum afbeelding

Terugblik Experience De toekomst van het internet