Lichtkogel Experience

Ga met ons op onderzoek uit naar trends en ontwikkelingen die op ons en onze organisaties afkomen. En ontmoet andere experts en geïnteresseerden bij de Lichtkogel Experience!

Datum: dinsdag 29 november 2022     |     Tijd: 13.00 – 17:00     |     Locatie: Move Amsterdam     |     Aanmelden is niet meer mogelijk

Fietslandschap van de toekomst

1. INLEIDING verleden en toekomst

De Nederlandse fietsinfrastructuur is voor ons vanzelfsprekend. We realiseren ons niet dat het fietslandschap een geschiedenis van honderd jaar kent. Waarom fietsen we? Welke veranderingen doen zich voor? Welke bijdrage kan het fietslandschap leveren aan de toekomst van ons land?

2. DIALOOG nationaal en internationaal

In steden over de grens neemt de aandacht voor de fiets toe. Door de huidige staat van ons fietslandschap hebben we misschien last van de wet van de remmende voorsprong. Welke ontwikkelingen doen zich voor in steden in andere landen? Wat kunnen we daarvan leren voor onze eigen toekomstplannen?

Vervolg

3. INTERACTIE historisch, sociaal en ruimtelijk perspectief

In verleden, heden en toekomst maken verschillende doelgroepen gebruik van fietsinfrastructuur. Hoe kunnen we de fietsstad inrichten voor gebruikers met verschillende behoeften? En welke mogelijkheden biedt de fietsstad om maatschappelijke problemen ruimtelijk op te lossen?

4. AFSLUITING visie en strategie

Het resultaat van de interactieve sessie wordt gepresenteerd en besproken. Wat is onze visie op het sociaal-economische en ruimtelijke fietslandschap van de toekomst? Welke strategische opgave hoort daarbij? Welke bijdrage kunnen we daar zelf aan leveren? En op welke manier kunnen we daarbij met elkaar samenwerken?

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Terugblik eerdere Experiences

LKX_Fietslandschap_intro

Lichtkogel Experience Fietslandschap van de toekomst

Voor velen van ons is de Nederlandse fietscultuur enorm gewoon. En vaak beseffen wij niet hoe bijzonder wij eigenlijk zijn in de dagelijkse ‘fietsgang’ van zaken. Maar hebben we door die koppositie nu last van de wet van de remmende voorsprong? Tijdens de Lichtkogel Experience die plaatsvindt op 29 november 2022 in Move Amsterdam kijken we met een andere blik naar onze fietsinfrastructuur en die van andere landen.

LKX_rechtenvandenatuur_intro

Lichtkogel Experience Rechten van de natuur

Op dinsdag 6 september 2022 presenteerde de Lichtkogel een inspirerende en actieve bijeenkomst bij In de Driehoek in Utrecht. Samen met 80 deelnemers nam filosoof René ten Bos onze houding ten opzichte van de natuur onder de loep. Daarna werd in 4 parallelle workshops geduid wat rechten voor de natuur voor ons in Nederland zou kunnen betekenen.

De toekomst van het ...

kwantum afbeelding

Terugblik Experience 'De toekomst van het internet'